Naast zijn kunst hield Piet zich bezig met allerlei nevenactiviteiten. Twee voorbeelden hiervan zal ik nader toelichten.
Wat maar weinig mensen weten is dat Piet van den Heuvel in de jaren 60 ook actief was als fotomodel of "dressman" zoals hij het zelf noemde. Dit deed hij voor de firma Pelger, een modehuis wat al minstens 100 jaar actief is in o.a. De binnenstad van Den Haag. Eens in de zoveel tijd gaf deze firma een reclamefolder uit, de "Pelger Praet". Voor deze folders stond Piet dan model.Soms ontwierp hij zelfs de voorkant van deze folders. In de Art - misc. Afdeling staan een drietal fotos van een folder uit mei 1963.

Naar mijn weten heeft Piet de voorkant ontworpen en staat hij er zelf tweemaal in als "dressman". Ook Piet's reclame achtergronden komen soms nog naar boven.

Voor de firma Dido uit Rotterdam heeft hij een tweetal ontwerpen gemaakt voor Sinterklaas inpakpapier wat in hun collectie zat in 1967. Deze twee ontwerpen kan je terugvinden in de miscellaneous afdeling. Ook zijn vrouw Thea Gerard maakte twee ontwerpen. Deze kan je terugvinden op Thea Gerard website
Articles

Fly with Napaku

Napaku (1935-2004), the oldest "tagger" from The Hague, illustrator, collage-maker, painter, airplane-builder and open-air-writer.
We invite you on a journey through the works of Piet van den Heuvel, Napaku.
 
 Designed by cmspresso © 2024