Piet van den Heuvel heeft begin deze week de laatste hand gelegd aan de grootste opdracht die hij ooit heeft gehad: Het maken van collages (wandversieringen van verf, lapjes stof en franje) langs de ongeveer 75 meter lange wand van het paviljoen Rotterdam op de Femina. Van den Heuvel, een 26-jarige Haagse kunstschilder, werd geassisteerd door zijn vrouw Thea. Op het laatsts, toen hij in tijdnood kwam, hielp de Rotterdamse schilder Daan van Golden ook nog een handje.

Her paviljoen Rotterdam, waar de modeshows worden gegeven, ziet er met al die collages bijzonder fleurig uit. De vrolijke, decoratieve wandversieringen geven de zaal een heel eigen stijl. De Hagenaar heeft ruim veertien dagen aan zijn opdracht gewerkt. Voor die tijd beschilderde hij de borden, die in de sporthal in de Glazen Zaal hangen. In deze illustraties keren steeds de woorden eten, werken, sport, slapen terug.

Piet van den Heuvel heeft zijn werk voor de Femina met veel plezier gedaan. Vooral toen het op zijn eind liep en ik weinig tijd meer had, vond ik het leuk, vertelde hij. Als je onder spanning werkt, maak je vaak de mooiste dingen. Kijk, wijst hij, met die wand ben ik begonnen; toen had ik nog alle tijd. Ik was toen nog veel te voorzichtig en gebruikte veel te weinig kleur. Rood komt er helemaal niet in voor.

Volgens de directie van de Femina is er in Nederland nog nooit zo een lange wand met collages versierd. Van den Heuvel kon ons dat niet bevestigen. Hij wist het niet en het maakte hem ook niet zoveel uit. Veel belangrijker vindt hij het, dat hij in zijn opdracht geslaagd is.
Articles

Fly with Napaku

Napaku (1935-2004), the oldest "tagger" from The Hague, illustrator, collage-maker, painter, airplane-builder and open-air-writer.
We invite you on a journey through the works of Piet van den Heuvel, Napaku.
 
 Designed by cmspresso © 2023