28 09 2006
Expositie Stroom

Piet van den Heuvel (1935) is in Den Haag beter bekend als NAPAKU, een pseudoniem dat hij op de meest uiteenlopende plekken in de stad heeft aangebracht.
Hij heeft een jarenlange en hechte vriendschap met de beeldend kunstenaar/fotograaf Daan van Golden (1936) uit Schiedam, die dit jaar Nederland (2006) op de Biennale in Venetië vertegenwoordigde.
Van den Heuvel stuurt Daan van Golden sinds jaar en dag zelfgemaakte (ansicht)kaarten, die aan de ene zijde uit collages bestaan en aan de andere kant door hem beschreven zijn.
Van Golden heeft deze al die tijd zorgvuldig bewaard en gearchiveerd, en ziet de tentoonstelling in de Toussaintkade dan ook als een mooie gelegenheid om een selectie uit deze kaarten te presenteren. Omdat ze aan beide kanten zo bijzonder zijn, wil hij zowel de beeld- als de tekstkanten laten zien.
Daarnaast hebben beide vrienden een keuze gemaakt uit Van den Heuvel's werk van de afgelopen jaren, waaronder collages, boeken en vliegtuigen, alle resultaten van intensief knip- scheur-, plak- en tekenwerk waartoe hij keer op keer het geschikte materiaal weet te vinden dat meestal "zo op straat" ligt.

Articles

Fly with Napaku

Napaku (1935-2004), the oldest "tagger" from The Hague, illustrator, collage-maker, painter, airplane-builder and open-air-writer.
We invite you on a journey through the works of Piet van den Heuvel, Napaku.
 
 Designed by cmspresso © 2023